Recollida de residus porta a porta

Dijous, 28 de febrer de 2019 a les 00:00

Avinyó engega un sistema de recollida de deixalles que és referent en l'assoliment d'excel·lents resultats de reciclatge: el sistema Porta a Porta. Consisteix en lliurar els residus separats al servei municipal de recollida davant de la porta de casa, segons un horari determinat.

Ecologia

Amb el sistema de contenidors, que comporta que el reciclatge sigui voluntari, els nivells de reciclatge que aconseguíem eren molt baixos i la majoria dels nostres residus anaven a parar a l’abocador . El sistema amb contenidors és un sistema insostenible en el temps.

 Amb el Porta a Porta, el reciclatge augmenta a un 70%, així acabem per abocar menys brossa als abocadors i, com a conseqüència de la millora en el reciclatge de materials, es produeix una menor extracció de matèries primeres.  
 

Economia circular / Eficiència econòmica

L'augment de residus reciclats augmenta la quantitat de materials reaprofitables que tenen un valor econòmic. Aquest retorn econòmic dels materials reciclats fa que el sistema de recollida no s'encareixi malgrat la pujada del preu d'abocament del rebuig. Així, el Porta a Porta és un sistema econòmicament sostenible al llarg del temps.

Civisme

Amb el sistema de contenidors paguen la mateixa taxa les llars que reciclen que aquelles que no ho fan. Amb el sistema de recollida porta a porta tothom participa en el reciclatge i tothom fa el mateix esforç econòmic, per això és un sistema més just. Amb aquesta mesura Avinyó fa una passa més cap a l'equitat.

 A més, el Porta a Porta genera llocs de treball d'economia verda. A l'hora que es recupera espai públic abans ocupat per contenidors.

L’Àrea d’Emergència

Està habilitadaun àrea d'emergència amb els contenidors de totes les fraccions perquè hi pugueu dur els residus en casos puntuals i excepcionals quan no es pugui complir amb l’horari establert de la recollida Porta a Porta. Està situada al polígons industrial "El Punsic" al costat de la deixalleria.

Darrera actualització: 14.10.2022 | 11:05