Projecte Connexions: l’alumnat de l’IE Barnola descobreix el mercat laboral

Divendres, 1 d’abril de 2022

Els 12 alumnes de 3r de la ESO de l’IE Barnola realitzen durant tot el curs 2021-22 pràctiques no laborals a empreses i entitats del municipi. El Projecte Connexions, que va néixer a iniciativa del Consell Educatiu Municipal, pretén establir entorns educatius fora del centre i establir una relació entre l’institut i un entorn d’aprenentatge real.

Les 50 hores de pràctiques es realitzen els divendres i cada alumne es desplaça d’10.30 h a 13.00 h a l’empresa o entitat on ha estat assignat. L’aparellament entre l’alumnat i el centre de pràctiques es va fer després d’un procés de descoberta i investigació del mercat laboral del municipi, i atenent els interessos i inquietuds dels joves.

La singularitat del projecte rau en el fet de connectar tot l’alumnat de 3r de l’ESO amb un entorn d’aprenentatge real i de proximitat per tal de fomentar l’autoconeixement i potenciar les habilitats necessàries per desenvolupar-se acadèmicament i professionalment en el futur.

La presència a les empreses i entitats van començar el passat mes de novembre i acabaran el proper maig. Aleshores serà el moment que tot l’alumnat participant al Projecte Connexions realitzi un treball individual, de síntesi i valoració del seu pas pels centres de treball. L’autoavaluació servirà per saber si els objectius d’autonomia de l’alumnat, capacitat d’afrontar nous reptes fora del centre, connexió amb la comunitat i autoconeixement de punts forts i dèbils s’han acomplert.

Empreses i entitats adherides al projecte durant el curs 2021-22

Forn de pa Gavaldà
Illa Construcció i Ferreteria
Llar d’infants L’Estel
Cal Gras - Residència d’Artistes
Zona Esportiva d’Avinyó
Associació Amics de la Música
Forn de Cabrianes
IE Barnola
Granja Corominas
Supermercats Condis
Confeccions Serraller
Ajuntament d’Avinyó
 

Tres empreses més es van adherir a la iniciativa, però van quedar en reserva: Brodats Carme, Forns de pa Modest i Carnisseria Ca la Pilar.

Darrera actualització: 1.04.2022 | 13:33