Manifest del Dia Universal dels Drets dels Infants

Divendres, 20 de novembre de 2020 a les 00:00

El divendres 20 de novembre, Fina Sanfeliu, regidora d'Educació de l'Ajuntament d'Avinyó, ha llegit el manifest, que el consistori ha elaborat especialment per als infants i joves del poble, davant els alumnes de l'Institut Escola Barnola. Cada classe del centre ha estat obsequiada per la Regidoria d'Educació amb un exemplar del llibre il·lustrat "On són les nostres abraçades?", amb textos de Vanesa Buenache i Gemma Sanllehí i dibuixos de Galdric Sala.

MANIFEST   DEL  DIA  UNIVERSAL  DELS   DRETS  DELS   INFANTS

Avui, 20 de novembre és el Dia Universal dels  Drets dels Infants i la Joventut.

Com a regidora d’Educació vaig plantejar-me venir a llegir-vos aquest manifest per valorar i donar-vos a conèixer els vostres Drets com a infants i adolescents.

Sovint  parlem de Deures en la nostra societat, però també cal ser conscients dels Drets que pertoquen a tothom.

Aquests vostres Drets han de ser respectats i tinguts en compte per tal de tenir una bona infància.

- Dret a la vostra identitat: la vostra nacionalitat, el vostre nom, pertànyer a una família.....

- Dret al joc: poder gaudir del temps del joc i descans. El joc us converteix en persones compromeses, critiques, lliures, positives i alegres.

- Dret a la salut: aquest dret no només l’hem d’entendre com estar sa, sinó com el dret a gaudir de condicions necessàries per assolir el més alt nivell de salut.

- Dret a l’educació: dret a saber  com són les coses i com és el món.

Educació és molt més que saber llegir i escriure, és comprendre el món que ens envolta per esdevenir persones amb criteri.

Aquesta tasca de vetllar per aquests Drets correspon a tota la societat, apostant per polítiques municipals -les més properes- que us permetin a vosaltres, infants i adolescents, tenir al vostre abast tots els recursos per a desenvolupar-vos amb igualtat de condicions.

És important tenir-vos en compte per tal de definir amb vosaltres reptes de futur i planificacions i actuacions municipals, ja que com a infants i joves hi teniu un gran paper.

Acabo aquest manifest, volent-vos transmetre que sou el futur de la nostra societat, del nostre poble, i que com a tals, cal que sempre tinguem en compte la vostra veu i els vostres dret.

Darrera actualització: 20.11.2020 | 12:46