L’IE Barnola ha estat guardonat pel seu treball de difusió del patrimoni de la pedra seca

Dijous, 20 d’octubre de 2022

L’IE Barnola ha rebut la distinció Pedra Viva, dins els premis Viu la Pedra Seca 2022, atorgat pel Consell Regulador de la Denominació d’Origen Pla de Bages, per posar en valor l’educació i difusió del patrimoni de la pedra seca, amb el projecte “Camí ramader de Marina – IE Barnola”. 

El jurat del premi, dotat amb 400 euros, ha valorat la proposta d’iniciatives com l'apadrinament d'una barraca de vinya per assegurar-ne la conservació i que ha estat un projecte transversal i participatiu que abasta diversos cicles educatius.

L’altra categoria del premi són les distincions Pedra Seca, dedicada a la rehabilitació de barraques de vinya i altres construccions de pedra seca.

El guanyador de l'edició 2022 del premi Viu la Pedra Seca en la categoria Pedra Seca ha estat l'Espai Pedra Seca a l'entorn del Castell de Rocafort realitzat per l'Associació Rocafort, Patrimoni i Documentació i Club Barracaire de Rocafort. S'ha valorat el conjunt format per les quatre barraques restaurades i tots els elements que ho acompanyen: els marges, bancs, parets i bassa. La rehabilitació ha estat premiada "pel bon nivell tècnic en la col·locació i pel treball de la pedra seca i la integració i unitat paisatgística del conjunt rehabilitat". El premi ha estat de 700 euros.
El segon premi en la modalitat de Pedra Seca, premiat amb 400 euros, ha estat per a la recuperació de paisatge de pedra seca a la finca d'Oller del Mas realitzat pel celler Heretat Oller del Mas al terme municipal de Manresa. La proposta ha combinat la rehabilitació de marges i una barraca amb la recuperació de conreu de vinya.

El jurat ha volgut reconèixer amb una menció especial i un premi de 200 euros a Grup Roc & Roc per la rehabilitació d'una barraca de vinya a Can Vila d'Artés.

Darrera actualització: 20.10.2022 | 17:01