Les comunicacions de banda ampla ja arriben a Relat

Divendres, 9 d'abril de 2021 a les 00:00

Els primers usuaris connectats a la xarxa municipal de fibra òptica a través d’antena ja han començat a rebre el senyal d’internet.

La xarxa de fibra òptica propietat de l’Ajuntament d’Avinyó arriba a la torre de comunicacions situada al serrat Ferrer i des d’allà s’envia el senyal d’internet a les antenes situades a les masies de Vilapudua de Dalt i l’Oliva, des d’on es distribueix a les masies de la zona de Relat. Un total de més de 20 masies estan dins l’àrea de cobertura de les antenes (Torrents, les Casetes de Relat, les Iglésies, rectoria de Santa Eugènia de Relat, la Xeuxè, la Baumeta, Vilanova, Capelles, les Planes, el Vinyés, la Rovira, la Caseta de la Rovira, l’Oliva, Vilapudua de Dalt, Vilapudua de Baix, la Roca de Sant Marçal, les Acàcies, Borró, el Coll, Sant Miquel de Terradelles...).

Les masies que ho sol·licitin podran gaudir del servei d’internet de banda ampla després que se’ls instal·li una petita antena receptora i el router corresponent. Per demanar el servei, cal telefonar a l’operador d’internet o a l’Ajuntament.

Actualment la xarxa de fibra òptica propietat de l’Ajuntament d’Avinyó dona servei d’internet a 403 domicilis i empreses i dona servei de televisió a 431 domicilis. L’entrada en funcionament de les antenes de Relat significa un pas important en el camí de fer arribar la banda ampla a tot el terme municipal.

Darrera actualització: 09.04.2021 | 16:33