Les actes dels Plens des de 1852 fins a 1971, accessibles digitalment

Divendres, 29 de gener de 2021 a les 00:00

Les actes dels Plens de l’Ajuntament d’Avinyó des de 1852 i fins a 1971 ja es poden consultar en línia gràcies al programa de digitalització de documents que realitza l’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona. 

El projecte consisteix en la digitalització de la documentació dels ajuntaments adherits a la Xarxa d’Arxius Municipals (XAM), de la qual forma part l’Arxiu Municipal d’Avinyó, per tal de garantir la consulta i l’accessibilitat dels documents, i alhora millorar-ne la seva conservació.

Fa una setmana va acabar la segona fase de digitalització documental que ha consistit en fer una  còpia electrònica de diversos llibres d’amillarament de la segona part del segle XIX, de padrons d’habitants i cens de la població des de 1860 fins 1991 i de les actes de la Comissió de govern. En total s’han generat 14.611 pàgines en format digital.

Una vegada estigui organitzat tot el material, els documents digitals es podran consultar en línia, juntament amb les actes corresponents als anys 1972 fins al 2016, escanejades en la primera fase.

La documentació digitalitzada es pot consultar al portal Arxius Municipals Digitals (AMD). Actualment, l’AMD facilita l’accés i la difusió dels llibres d’actes de gairebé un centenar de municipis de la demarcació de Barcelona. Les actes del Ple de l’Ajuntament són una font d’informació essencial en relació a la vida política, econòmica i social dels municipis.

Darrera actualització: 29.01.2021 | 13:25