L’alumnat de 1r d’ESO de l’IE Barnola visita l’Arxiu Municipal

Divendres, 25 de febrer de 2022 a les 00:00

L’activitat es va organitzar dins del projecte de recerca per conèixer com era la vida a Avinyó durant la Guerra Civil i la postguerra.

El dimecres 23 de febrer, alumnes i professors de 1r d'ESO van visitar l’Ajuntament d’Avinyó per fer recerca sobre el passat històric del municipi. En la primera part de la visita l’arxivera municipal, Agnès Rueda, va donar a conèixer què és un arxiu i quines son les seves funcions, en una trobada a la Sala de Plens. L’alumnat va poder consultar documents originals de l’any 1939 i anteriors, com el llibre de registre dels naixements i el registre de racionament de la postguerra. 

En una segona part de la visita, el grup es va desplaçar  al segon pis per veure com es guarden els documents i quines són les condicions ambientals necessàries per conservar aquesta informació tan valuosa per conèixer el passat i present d’Avinyó.

L’objectiu d’aquestes sortides és que l’alumnat conegui altres formes de recerca d’informació més enllà de Google i Wikipedia. Aquests recursos s’emmarquen dins el projecte Stolpersteine, pedres contra l’Oblit (Avinyó 1939-2022).

Darrera actualització: 25.02.2022 | 14:48