L'alcalde Eudald Vilaseca repassa l'actualitat d'Avinyó al programa "Cap i Casal" de Canal Taronja

Divendres, 16 d'octubre de 2020 a les 00:00

En una llarga entrevista, Vilaseca passa revista a l'economia, l'educació, la cultura, l'urbanisme, la tecnologia i el futur d'Avinyó.

Eudald Vilaseca ha estat convidat en vàries ocasions al programa "Cap i Casal", l'espai d'anàlisi polític des d’una perspectiva municipalista, que conduït per Núria Rius, emet Canal Taronja. Aquest mes d'octubre l'alcalde ha repassat l'impacte que la crisi de la covid-19 ha tingut en l'àmbit de la salut i l'economia d'Avinyó i ha exposat les mesures que l'Ajuntament ha pres per apaivagar-ne els efectes per a la ciutadania: reducció de taxes, major neteja i desinfecció dels equipament i increment de les ajudes que ofereixen Serveis Socials a persones en risc. Eudald Vilaseca, però, ha destacat que, malgrat el difícil moment que viu el territori, Avinyó ha estat capaç d'atreure dues noves i importants empreses al polígon El Soler: una dedicada a l'enginyeria d'energies renovables i una altra del sector carni. Les dues firmes s'afegeixen a la de mobiliari, instal·lada fa un temps al polígon de l'Eurofil. Les tres, de sectors econòmics diversificats, ofereixen un bon futur per a l'economia del poble.

La urbanització de carrers antics i històrics d'Avinyó (Sallent, Canserra i Ponent) ha millorat un entorn massa degradat i ha ajudat a revalorar les cases de l'entorn. De la mateixa manera, la implantació de la xarxa de fibra òptica municipal continua i es consolida, ara donant servei, en un futur proper, a les masies de Santa Eugènia de Relat i al nucli d'Horta d'Avinyó. L'esforç tecnològic s'adreça també cap el camp de les energies renovables amb el projecte d'instal·lació de plaques fotovoltaiques al pavelló municipal. Servirà per donar electricitat no només al pavelló, sinó també a l'escola i a la llar d'infants, i així, disminuir la despesa elèctrica.

Finalment, Eudald Vilaseca ha analitzat temes tan importants com la posada en marxa el curs passat de l'Institut escola Barnola, ha valorat l'execució de les obres del Pla Director de la Torre dels Soldats, el Camí Ramader com a punt de recuperació de la memòria històrica i ha fet balanç de la passada Festa Major.

Darrera actualització: 16.10.2020 | 17:06