L'Ajuntament treu a licitació l'estesa de fibra òptica a Horta d'Avinyó

Dilluns, 5 de desembre de 2022

El termini per a la presentació d’ofertes acaba el 20 de desembre a les 14.30 h. Amb aquestes obres es fa un pas més per portar la xarxa de fibra òptica municipal a totes les zones urbanes del terme.

L'arribada de la fibra òptica a Horta d'Avinyó és fruit d'una acció conjunta de l'Ajuntament d'Avinyó i la Generalitat de Catalunya. La Generalitat, a través del CTTI (Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació) té previst executar les obres connexió d'Avinyó amb Horta fent l'estesa de fibra òptica per la carretera B-431. Per altra banda, l'Ajuntament d'Avinyó executarà l'estesa de fibra òptica dins el nucli urbà d'Horta.

Donat que els temps i les complexitats dels processos administratius són diferents entre les dues administracions, l'estesa dins a Horta es farà abans que la connexió Avinyó-Horta per carretera. La primera, i per la qual ara s'ha obert el concurs públic, s'executarà els primers mesos de 2023. Per la seva part, el CTTI té previst fer la connexió per carretera al llarg del mateix 2023.

L’estesa de fibra òptica que executarà l'Ajuntament d’Avinyó a Horta tindrà una longitud de 1.377 metres i començarà a l'esquerra de la carretera, poc abans d'arribar al carrer Nou, venint d’Avinyó. Des d’allà, es farà l'estesa amb microrasa seguint el camí que va cap a l'església de Santa Maria d'Horta per continuar en direcció al carrer de Dalt. Des de l'entrada del carrer de Dalt la fibra anirà fins el carrer de Sant Jaume seguint el camí asfaltat. El cost de l'actuació ascendeix a 76.326,62 euros (iva inclòs) i està finançat per la Generalitat de Catalunya amb un ajut dins el Pla Unificat d'Obres i Serveis de la Catalunya (PUOSC).

Darrera actualització: 5.12.2022 | 10:30