L'Ajuntament d'Avinyó vol combatre els prejudicis de la menstruació amb el projecte "La bossa vermella"

Dilluns, 14 de febrer de 2022 a les 00:00

Es tracta d'una idea impulsada pel Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) Montserrat Roig, de Manresa. "La bossa vermella: benvinguda menstruació" ofereix material i formació al professorat i a les famílies per poder tractar el tema de la regla d'una forma positiva i natural, lluny dels mites i dels tabús que l'envolten. A banda, el projecte també pretén ser una eina de normalització a través de la qual els nens puguin entendre, conèixer i respectar els cossos de les seves companyes i els canvis fisiològics que també experimentaran ells en aquesta etapa.

Iniciativa inclosa en la Setmana per a la Igualtat d'Avinyó.

El projecte inclou : 

  • Formació per al professorat i personal de l'IE Barnola amb  una guia d’activitats  per a l’aula.
  • Taller participatiu i informatiu per a totes les famílies interessades i en especial per aquelles que tinguin filles en edats de 5è i 6è de primària.
  • Entrega de la ‘bossa vermella’ (dia 8 de març- Setmana per a la Igualtat) a les alumnes de 5è i 6è de primària. Aquesta bossa inclou 4 llibres que tracten de manera clara, amena i divertida la regla i els canvis emocionals i físics que es viuen les nenes a partir de l'inici de la menstruació. També s'inclouen mostra de diferents productes d'higiene menstrual.

La sessió per a famílies  es realitzarà el dia 23 de febrer a les 19h a l’IE Barnola (menjador escolar). El format del taller serà presencial i tindrà una durada de 2 hores. L’impartirà Diana Pinzón Sanabria, llicenciada en Humanitats, Mínor en estudis de gènere i màster en investigació antropològica i intervenció social. Especialista en educació afectiva, sexual i de gènere, responsable de la formació del projecte iniciat des del SIAD de Manresa.

Darrera actualització: 14.02.2022 | 12:43