L’Ajuntament d’Avinyó dona suport a l’escola catalana

Divendres, 17 de desembre de 2021 a les 00:00

El Ple municipal, celebrat l’1 de desembre, va aprovar per unanimitat adherir-se al manifest de Somescola.cat.

El Ple va aprovar una moció de rebuig de la recent sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que imposa un 25% de castellà a un grup de p5 de l’Escola el Turó del Drac de Canet de Mar. Una sentència que entre d’altres coses contravé el model d’immersió lingüística vigent a Catalunya des de fa 40 anys.

Entre d’altres punts es va acordar:

Denunciar que cap tribunal pot usurpar la capacitat dels centres educatius de prendre les decisions pedagògiques i didàctiques oportunes per assegurar la formació lingüística i comunicativa de l’alumnat i que qualsevol actuació feta la marge d’aquestes consideracions educatives suposa una distorsió greu en el procés d’aprenentatge de l’alumnat.  

Defensar el model d’escola catalana i la necessitat de continuar aplicant i avançant en l’ús social del català mitjançant els Projectes Lingüístics de Centre perquè són els documents que recullen les decisions i les actuacions pedagògiques idònies per incidir en les processos d’aprenentatge que  tenen a veure amb la formació dels nostres infants i joves.

Rebutjar aquest nou atac al nervi del sistema educatiu, un atac a llengua  fet des del desconeixement absolut de la realitat educativa catalana, que  imposa percentatges d’hores lectives de llengües quan l’escola catalana fa temps que parla d’innovació educativa i de competències transversals. Un discurs anacrònic, que només busca perpetuar la situació de minorització del català per evitar que en el futur sigui la llengua de trobada de les noves generacions de catalans i catalanes, persones d’orígens diversos, amb bagatges lingüístics distints i enriquidors, compromeses amb el present i el futur d’aquest país.

Darrera actualització: 17.12.2021 | 12:24