Josep Herms, protagonista d'un documental filmat per l'alumnat de l'Institut Castellet

Dimecres, 23 de desembre de 2020 a les 00:00

Un segle. Retrat d’en Josep Herms, és el film que ha realitzat l’alumnat de 4t d’ESO de l'Institut Castellet (Sant Vicenç de Castellet), dins el taller de Cinema en curs, durant el curs 2019-20, amb l’acompanyament de l’Associació A Bao A Qu. La peça és un documental excepcional sobre la figura de l’enginyer químic i industrial avinyonenc Josep Herms, de 100 anys d’edat, que va treballar a la Companyia Fabril de Carbons Elèctrics (Castellgalí). La realització de l'audiovisual ha comptat amb el suport del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Manresa CETIManresa, l'Ajuntament d’Avinyó i l'Ajuntament de Castellgalí. 

El divendres 18 de desembre es va realitzar la presentació virtual del documental,  que va comptar amb la presència de docents, ajuntaments implicats i amb el propi protagonista, que va poder comentar l'experiència de treballar amb els joves recordant els seus anys a Avinyó, la Guerra Civil i la seva feina com a enginyer químic i industrial.

L'estrena d'Un segle. Retrat d’en Josep Herms  es va fer a la Filmoteca de Catalunya el passat 9 de desembre per part dels alumnes de l’Institut Castellet.

El documental es pot visionar al següent enllaç.

Darrera actualització: 24.12.2020 | 11:35