Inici dels treballs d'estesa de la xarxa municipal de fibra òptica a Horta d'Avinyó

Divendres, 10 de març de 2023 a les 00:00

La previsió és que comencin dilluns 13 de març.

L’obra, promoguda per l’Ajuntament d’Avinyó, serà executada per l’empresa Mantenimiento y Operación De Infraeastructuras SL dins un termini màxim de 2 mesos, encara que es preveu un temps real d’execució molt més curt. El cost d’adjudicació de l’obra és de 64.147,25 euros (iva inclòs) i és finançat per la Generalitat de Catalunya dins el Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

La fibra òptica unirà les tres zones urbanes d’Horta d’Avinyó: carrer Nou, Carrer de Dalt i carrer Sant Jaume. L’estesa es farà amb tubs soterrats mitjançant microrasa que recorrerà els camins que uneixen aquests tres carrers amb una longitud total d’uns 1.400 metres. La circulació de vehicles pels camins afectats no es veurà interrompuda pels treballs.

La nova xarxa serà operativa quan la Generalitat, a través del CTTI (Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació) executi les obres connexió d'Avinyó amb Horta fent l'estesa de fibra òptica per la carretera B-431. Una actuació prevista pels propers mesos.

La xarxa municipal de fibra òptica és una xarxa neutra propietat de l’Ajuntament d’Avinyó i posada a disposició dels operadors de telecomunicacions. Gestionada des de la capçalera situada a l’edifici de l’ajuntament arriba a tots els carrers del nucli urbà, a totes les zones industrials, a totes les masies de Relat (mitjançant antena) i ara arribarà a Horta d’Avinyó. Es continua treballant per cobrir tot el terme municipal.

Actualment, són dos els operadors que utilitzen la xarxa municipal, però hi ha capacitat per encabir-n’hi més. L’avantatge d’una xarxa neutra és que s’evita la invasió de caixes i cablejats per les façanes de les cases i pels carrers que cada operador posaria pel seu compte. I, a més, es té la garantia que una part del que paguen els usuaris (particulars i empreses) es queda al municipi per mantenir i millorar la infraestructura que estan fent servir.

Darrera actualització: 10.03.2023 | 10:18