Infants d'Avinyó participen en el projecte d'activitats de lleure Educovida

Dilluns, 16 de novembre de 2020 a les 00:00

Educovida és un projecte que promou una oferta de lleure per a 200 infants i adolescents del Bages en situació de vulnerabilitat. Des de l’Ajuntament d’Avinyó i la Regidoria d’Acció social i salut, concretament des del servei Aula Socioeducativa d’Avinyó, ens hem adherit a aquest projecte.

La iniciativa arriba a tretze municipis amb l'objectiu d'afavorir la socialització i l'autoestima dels participants a través d'experiències lúdiques. El Consell Comarcal del Bages ha proposat aquesta iniciativa en què es planteja que els participants adquireixin una major socialització, sentit de la responsabilitat i cura d'un mateix i cap els altres i reforcin la seva autoestima a través de la programació d'activitats lúdiques.

Així doncs, a l’Aula Socioeducativa d’Avinyó, ja s’estan realitzant les sessions d’aquest projecte, en concret, s’estan fent sessions de percussió corporal, cant i teatre social, entre d'altres. Les sessions es realitzen setmanalment els dimarts a la tarda al Local Catalunya, que es van iniciar el mes d’octubre i finalitzaran el mes de maig.

La valoració que se’n fa actualment és molt positiva tant per part dels infants com per part de les professionals dels serveis socials, ja que ara més que mai, cal compensar les mancances dels infants i adolescents  mitjançant el treball socioeducatiu.

El servei d’Aula Socioeducativa, com a servei d’intervenció socioeducativa, s’ha considerat essencial segons les directrius del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya segueix les seva activitat, vetllant l'atenció socioeducativa a aquests infants i adolescents i garantint la seva seguretat. En el seu desplegament es segueixen totes les recomanacions en matèria de prevenció i seguretat del PROCICAT establerts en el marc de la situació de pandèmia.

Darrera actualització: 16.11.2020 | 12:50