En marxa les obres de l’institut

Dimecres, 7 d'octubre de 2020 a les 00:00

El passat 8 de setembre van començar les obres de construcció del nou institut, que junt amb l’actual edifici escolar constituiran les instal·lacions de l’Institut Escola Barnola.

El nou edifici s’ubicarà en el pati de l’escola, al costat de l’edifici escolar i paral·lel al carrer Indústria. Els cost i la gestió de les obres són assumits íntegrament pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. L’Ajuntament assumeix la millora d’ampliar la vorera de comunicació entre els dos edificis. Com a pas previ a les obres, l’Ajuntament va desplaçar les instal·lacions que hi havia en aquesta part del pati (hort, galliner, zona d’aprenentatge formada per taules i bancs, arbres i reg) a altres zones del recinte escolar  per deixar lliure l’espai per a la implantació de l’institut.

L’edifici, de construcció modular industrialitzada, es col·locarà sobre l’estructura actualment en construcció. Institut i escola quedaran al mateix nivell i per facilitar l’accessibilitat i comunicació entre els dos edificis es construirà una àmplia vorera.

Les obres actuals són la primera fase del projecte.  En la segona fase s’afegiran dos nous mòduls i es revestirà la façana de la construcció modular per donar a l’edifici el seu acabat final.

Le previsió és que les obres acabin aquesta tardor. Mentrestant els 40 alumnes d’ESO (30 de primer curs i 10 de segon) reben les seva docència a les aules de l’Aula de Música i les sales del Centre Cívic Can Tutó les quals han estat condicionades per aquesta finalitat.

Darrera actualització: 07.10.2020 | 00:27