El Passaport Edunauta aterra a l’IE Barnola

Dimecres, 17 de novembre de 2021 a les 00:00

Es tracta d’un projecte d’ampliació d’oportunitats educatives i d’acreditació dels aprenentatges fora d’escola per a infants de 4 a 12 anys, que catalitza i connecta tota la potència educativa d’un territori.

L’alumnat de P5 a 6è de l’IE Barnola va rebre el 15 de novembre els llibrets del Projecte Passaport Edunauta, iniciativa impulsada per la Fundació Bofill i Educació 360, a la qual l’Ajuntament d’Avinyó s’ha adherit a través de la Regidoria d’Acció Social i Salut i la Regidoria d’Educació. S’han entregat un total de 130 passaports. Els passaports volen potenciar els aprenentatges fora de l’escola i treballar contra la segregació educativa.

El Projecte Passaport Edunauta és una eina que es treballa com a diari d’experiències en el que tots els infants van acumulant aprenentatges a través de la seva participació en activitats educatives locals. El passaport connecta aprenentatges dins i fora de l’escola, i defineix i fa visible el que estan aprenent els infants participant de les activitats que proposen els diferents agents presents al territori.

Com funciona el Passaport Edunauta?

El funcionament i el seu format és similar al d’un passaport oficial que permet viatjar pel món i aconseguir els segells d’entrada a cada país. En el cas del Passaport Edunauta, però, dóna accés a viatjar per la galàxia dels aprenentatges, a aturar-se a les destinacions d’aprenentatge triades per viure-hi una activitat educativa i atresorar segells en el passaport. Per tant, el Passaport Edunauta és un document físic, personal i intransferible, a mode de diari d’aprenentatge d’aquest viatge interplanetari, que ajudarà l’infant a recordar el seu viatge, el que ha après i l’experiència que suposa aprendre.

A través de les seves pàgines, els infants podran crear i registrar el seu itinerari educatiu (tipus d’activitats escollides i realitzades), inserir-hi records de la seva experiència (fer-hi dibuixos, enganxar-hi fotografies, escriure-hi comentaris...), reflexionar sobre el seu propi procés d’aprenentatge i atresorar els segells aconseguits.

 

Núria Gamisans, educadora social de l'Ajuntament d'Avinyó, presentant el Passaport Edunauta als alumnes de l'IE Barnola

 

 

Darrera actualització: 18.11.2021 | 17:48