El conseller d'Educació Josep Bargalló inaugurarà divendres el nou edifici de l’IE Barnola

Dimecres, 3 de març de 2021 a les 00:00

El conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya Josep Bargalló inaugurarà el nou edifici de l’Institut Escola Barnola el proper divendres 5 de març, a partir de les 9.45 h del matí. L’acte es podrà seguir telemàticament a través del següent enllaç.

El conseller serà acompanyat per l’alcalde d’Avinyó, Eudald Vilaseca; la regidora d’Educació, Fina Sanfeliu; la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps; la directora dels Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central, Dolors Collell i l’equip directiu del centre. És previst la descoberta d’una placa commemorativa i una trobada del conseller amb l’equip directiu.

L’actual situació d’emergència sanitària no permet que l’acte d’inauguració sigui obert al públic. Únicament es podrà seguir telemàticament. Les noves instal·lacions, construïdes amb mòduls prefabricats compactes, ocupa la part del pati que toca al carrer Indústria i comunica amb l’edifici de primària amb una àmplia vorera que s’ha construït de nou. L’obra s’ha d’enllestir amb un revestiment de la façana que donarà la unificació visual amb l’edifici d’obra de l’escola i que es farà en breu.

L’equipament compta amb 6 aules que ara ocuparan la quarantena d’alumnes de primer i segon d’ESO. L’IE Barnola és un centre d’una sola línia que des del curs passat incorpora, progressivament, tot l’ensenyament de secundària. La conversió del Barnola en institut escola ha comportat que l’alumnat d’Avinyó pugui cursar tot el període d’ensenyament obligatori a Avinyó. D’altra banda, a més dels alumnes avinyonencs, l’IE Barnola acull alumnat forani que tria com a model per a l’ESO el projecte pedagògic que el centre segueix després de la seva adhesió al pla Escola Nova 21.

Darrera actualització: 03.03.2021 | 16:37