Crida a la responsabilitat davant la covid-19

Divendres, 10 de juliol de 2020 a les 00:00

L'Ajuntament d'Avinyó, després de parlar amb els responsables de l'Àrea Bàsica i tenint en compte la situació actual del municipi, recorda que és imprescincible seguir les recomanacions següents.

- Estar en fase de "nova normalitat" no vol dir que es pugui fer vida com abans del confinament. El risc de contagi segueix present i de fet, torna a haver-hi brots arreu de Catalunya i detecció de molts nous casos. S'apel·la a la responsabilitat col·lectiva en totes i cadascuna de les activitats diàries.

- La distància social i la higiene de mans són imprescindibles i l'ús de la mascareta és obligatori. No portar-la és motiu de sanció.

- No és necessari trucar constantment al CAP en cas de ser contacte d'un positiu, per fer-se una prova per coronavirus. És l'àrea bàsica i/o epidemiològica qui hi contacta.

- Si s'és positiu o contacte d'un positiu, NO es pot sortir al carrer i cal fer l'aïllament que s'indiqui. També cal fer-lo si s'està a l'espera del resultat propi o d'un contacte. És obligat seguir les indicacions que es donin des de Salut.

- Si un mateix o algú del nucli familiar presenta símptomes compatibles amb coronavirus, cal que contacti amb el seu CAP i segueixi les indicacions que se li donin i eviti el contacte social.

- Els comerços, bars i restaurants estan obligats a complir la normativa que els regeix en aquesta situació de pandèmia respecte a: distàncies, aforament, neteja i desinfecció, mascareta i higiene de mans.

Des de l'Ajuntament confiem en la responsabilitat de cadascun dels ciutadans per evitar els rebrots i les mesures que això comportaria.

Darrera actualització: 10.07.2020 | 17:39