Campanya contra la plaga de la papallona del boix

Dilluns, 8 de juny de 2020 a les 00:00

La papallona del boix és un insecte invasor que s'alimenta de fulles de boix de jardins i boscos. Aquesta espècie no és perjudicial per a les persones, la principal problemàtica està en el fet que l’eruga ataca el boix durant el seu desenvolupament, i provoca una defoliació extrema que danya la planta. Si aquestes defoliacions són contínues, acaben debilitant la planta fins a provocar-li la mort.

La primera plaga es va detectar l'any 2014 i ja afecta el 20% dels boixos de Catalunya. El control efectiu de la papallona dels boix en l'entorn natural esdevé pràcticament inviable, però el Departament d'Agricultura està treballant per minimitzar-ne els danys i conèixer-ne l'evolució i el grau d'afectació.

Si tens boixos al teu jardí, què pots fer?

Revisa els boixos del teu jardí per detectar la seva presència. Si veus erugues i els seus efectes: fulles menjades i defoliació del boix pots optar per fer un tractament fitosanitari, compra a una botiga especialitzada un producte biològic amb Bacillus thuringensis varietat kurstali. N´hi ha de moltes cases comercials i és fàcil de trobar. Aquest producte és força selectiu i d’aquesta manera no afectem a altres insectes. S’ha demostrat molt eficient per aquesta plaga, millor que productes químics d’afectació general.

 

Darrera actualització: 09.06.2020 | 21:10