Bargalló posa en valor els instituts escola en la inauguració de l'espai de secundària de l'IE Barnola

Divendres, 5 de març de 2021 a les 00:00

El conseller Bargalló ha posat com a “exemple de transformació” el projecte educatiu de l’institut escola d’Avinyó, estrenat el curs passat i que ara ha inaugurat el nou edifici d’ESO

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha inaugurat avui el nou espai de secundària de l’Institut Escola Barnola, en un acte on ha posat en valor el model dels instituts escola, que agrupen tots els ensenyaments obligatoris en un mateix centre educatiu. Durant l’acte, Bargalló ha estat acompanyat per l’alcalde d’Avinyó, Eudald Vilaseca; la regidora d’Educació, Fina Sanfeliu; la delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps; la directora dels Serveis Territorials d’Educació, Dolors Collell.

Durant el seu parlament, el conseller Bargalló ha elogiat el projecte educatiu del centre. “L’institut escola d’Avinyó és un exemple de transformació: amb la seva participació en grups i xarxes en innovació, però també en la seva voluntat de pivotar nous passos endavant, amb la construcció de l’horari, que té una càrrega lectiva tan important com les matemàtiques, o la utilització del pati”.

Per la seva banda, l’alcalde d’Avinyó, Eudald Vilaseca, ha recordat que l’estrena de l’institut escola ara fa un any i mig “va ser una notícia molt celebrada al poble, perquè era un objectiu desitjat per tots i per les expectatives de futur que generava. Ara, després d’un curs i mig, tenim el goig de veure que els alumnes de secundària ja disposen d’un edifici propi”.

El conseller Bargalló i l'alcalde Vilaseca descobreixen la placa commemorativa

Al seu torn, el director del centre, Ricard López, ha ressaltat que “avui inaugurem quelcom més que un espai o un edifici: celebrem novament l’assoliment de l’institut escola per al municipi d’Avinyó”. I ha recordat que “el projecte no neix avui, sinó d’un procés de transformació molt important de la comunitat educativa”. Durant l’acte, també han parlat, en representació de l’alumnat de secundària, dues alumnes d’ESO, l’Etna i l’Avril. “Disposar d’un institut escola és molt positiu. Som un poble petit i, si no tinguéssim aquesta possibilitat, hauríem d’anar a estudiar l’ESO a fora”, han subratllat, tot afegint: “És un avantatge continuar l’etapa de secundària amb el mateix mètode iniciat a infantil i primària”.

L’Institut Escola Barnola d’Avinyó, estrenat el curs 2019-2020, acull actualment 174 alumnes d’educació infantil i primària i 38 alumnes més d’ESO, repartits en dos grups de primer i segon curs. Aquest 2021, s’ha estrenat el nou espai de secundària, que inclou aules de l’alumnat, laboratori, espais per al professorat i altres dependència. Per aquest 2021, està previst també fer la remodelació interior de l’edifici principal per acabar de definir els espais necessaris d’un institut escola, espais que es compartiran amb els nous espais modulars de secundària.

Darrera actualització: 05.03.2021 | 16:51