Avinyó rep 300.000 euros del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya

Dimecres, 15 de juliol de 2020 a les 00:00

La Generalitat de Catalunya va fer pública la resolució provisional el passat 9 de juliol.

Amb el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) la Generalitat ajuda als municipis a finançar les seves principals despeses d’inversió. En la convocatòria pel període 2020-2024 s’han creat dues línies d’ajuts a les quals cada ajuntament podia presentar la seva sol·licitud.

En la línia 1 d’inversions l’Ajuntament d’Avinyó rebrà 184.161,75 euros per la sol·licitud «Millora de serveis de connectivitat als nuclis d’Avinyó i eficiència energètica pels equipaments». Aquesta sol·licitud inclou els projectes:

► Instal·lació fotovoltaica d’autoconsum al pavelló poliesportiu d’Avinyó

► Connexió de la fibra òptica de l’Ajuntament als diversos centres emissors i de radioenllaç per donar cobertura a les Masies de Relat

► Portada de la xarxa de fibra òptica municipal al nucli d’Horta d’Avinyó

En la línia 2 per a municipis petits l’ajut previst és de 120.000,00 euros per la sol·licitud «Millora de la xarxa de camins i de la xarxa d’abastament d’aigua a nuclis disseminats». Aquesta sol·licitud és pels següents projectes:

► Arranjament del camí de la Plaça Dalí a Cal Vilalta

► Arranjament de la pista a Sant Joan d’Oló al seu pas pel carrer de Sant Jaume d’Horta d’Avinyó

► Subministrament d’aigua potable a diverses masies disseminades al terme municipal d’Avinyó (serrat de la Pineda)

Aquestes actuacions suposaran un important pas endavant en l’accés a les telecomunicacions dels nuclis d’Horta i Santa Eugènia, en la implantació de les energies renovables, en l’accés a la xarxa d’aigua potable de masies disseminades i a l’arranjament d’unes pistes que fa temps esperen la seva reparació.

Darrera actualització: 15.07.2020 | 14:26