Avinyó canvia tot l'enllumenat públic a llums LED

Dijous, 19 de gener de 2023

Els treballs, que es van iniciar a finals de desembre, consisteixen en la substitució dels llums dels fanals dels carrers del nucli urbà d'Avinyó i dels polígons industrials per llums tipus LED.

Abans de començar aquesta campanya ja hi havia llums LED en alguns carrers, com els que s'han anat urbanitzant els darrers anys i els carrers d'Horta d'Avinyó. En la campanya actual es passaran a LED 623 punts de llum i així tot l'enllumenat públic d'Avinyó funcionarà amb aquesta tecnologia aconseguint-se un estalvi considerable d'energia elèctrica i de despesa econòmica.
Amb el canvi que ara s'efectuarà, el consum elèctric dels punts de llum canviats passarà de 307.940 kWh anuals a 98.837 kWh, la qual cosa representa una reducció de 208.653 kWh l'any. És a dir un estalvi del 67,9% respecte al consum actual. A l'estalvi gràcies a la reducció de l'energia consumida s'hi afegirà la reducció que es podrà aplicar en el terme de potència contractada, representant en conjunt un estalvi remarcable en la despesa municipal.
Els treballs de renovació de l'enllumenat els realitza l'empresa Prodaisa i tenen un cost de 139.391,85 euros, despesa subvencionada en la seva major part per la Diputació de Barcelona dins el Programa General d'Inversions.

Darrera actualització: 19.01.2023 | 16:55