Avinyó aprofundeix en les bones pràctiques educatives a Londres

Divendres, 17 de març de 2023 a les 00:00

Del 14 al 16 de març, l’Ajuntament d’Avinyó juntament amb una representació de municipis que formen part de l’aliança Educació 360 i d’entitats membres de Diplocat han estat a Londres per conèixer de primera mà experiències educatives fora de l’àmbit escolar.

El viatge, que ha tingut com a prioritat aprofundir en el dret a l’educació més enllà de la institució escolar, ha estat promogut a Catalunya per l’Aliança Educació 360, que treballa per garantir aquest dret a partir de l’impuls de continguts, espais de treball i reflexió.

Les visites van incloure entrevistes, taules rodones, exposicions i converses en petit format amb agents locals com ara escoles, proveïdors d’activitats i responsables del món local. Amb aquesta activitat, Diplocat incentiva l’estudi, anàlisi i intercanvi de models de bones pràctiques internacionals que en aquest cas puguin ser rellevants per al context educatiu català.

Passaport Eduanauta

Durant el viatge a Londres es va tractar especialment el Passaport Edunauta, un programa d’Educació 360 enfocat a reconèixer i ampliar aprenentatges. Aquest projecte està present en una trentena de municipis catalans i s’ha implementat també al Regne Unit mitjançant la Children’s University, una organització que treballa en associació amb les escoles i les municipalitats per desenvolupar la motivació per l’aprenentatge entre els més petits.

Actualment, formen part d’Educació 360 més de 300 agents, com ara ajuntaments, consells comarcals, entitats socioeducatives i universitats, entre d’altres. Entre ells es coordinen per augmentar la participació dels infants de 5 a 14 anys en les activitats extraescolars i reduir així les desigualtats educatives.

El viatge va ser promogut pel Diplocat i l’Aliança Educació 360, mitjançant la Fundació Bofill, que n’és una de les impulsores, amb la col·laboració de la Delegació del Govern al Regne Unit i Irlanda.

Darrera actualització: 17.03.2023 | 10:14