Avinyó actualitza la cartografia urbana a escala 1:1000

Divendres, 16 d'abril de 2021 a les 00:00

És una eina essencial pels serveis urbanístics municipals.

Avinyó ja disposava d’una cartografia urbana detallada a l’escala 1:1000 però degut a la seva antiguitat era necessari procedir a la seva actualització per a incloure tots els canvis que hi ha hagut des de llavors. Aquest tipus de cartografia és una eina base molt útil pels tècnics municipals per a la planificació i gestió urbanística. La nova cartografia topogràfica urbana digital 1:1000 3D ha estat possible gràcies a un ajut material de la Oficina Tècnica de Cartografia i SIG Local de la Diputació de Barcelona que l’Ajuntament d’Avinyó va sol·licitar. El cost del treball, assumit per la Diputació, ha estat de 42.942,00 euros.

Aquesta cartografia recull les hectàrees de sòl urbà i urbanitzable del municipi, així com els sectors de sòl no urbanitzable que es considerin necessaris per a la planificació i gestió del seu àmbit territorial i en total s’han cartografiat 906 hectàrees. Està realitzada a partir de les fotografies aèries que es recullen amb tècniques fotogramètriques i del treball de camp; està estructurada en fitxers que inclouen l’altimetria, planimetria, toponímia, vialer, model digital d’elevacions i model digital del terreny, segons plec d’especificacions tècniques v2.2 aprovat per la Comissió de Coordinació Cartogràfica de Catalunya.

Els fitxers digitals dels elements cartografiats estan en el sistema de referència ETRS89 i en els formats Microstation, Autocad, Shapefile i PDF vectorial georeferenciat amb aplicacions CAD.

 

Darrera actualització: 16.04.2021 | 13:18