Adjudicades les obres per renovar el sistema de climatització del local Catalunya

Divendres, 10 de febrer de 2023 a les 00:00

Han calgut dos concursos de licitació i una revisió del pressupost del projecte inicial.

L’any 2021 es va aconseguir el finançament necessari per a dur a terme les obres. Una subvenció de la Diputació de Barcelona per a equipaments culturals complementada amb l’aportació de fons propis de l’ajuntament.

Després de redactar el projecte executiu amb una previsió inicial de despesa de  62.940,71 euros es va fer el concurs públic per adjudicar les obres, a finals del 2021. La posterior renúncia de l’empresa adjudicatària i les dificultats econòmiques per l’encariment de preus que van manifestar les altres empreses presentades al concurs van obligar a l’ajuntament a desistir de la licitació i procedir a fer una revisió de preus. La revisió dels costos del projecte va suposar que el nou pressupost fos de 86.409,91 euros, un increment del 37%. 

Una vegada modificat el pressupost del projecte i complementada la partida pressupostària municipal amb els recursos necessaris es va procedir a fer una nova licitació que va acabar aquest mes de gener de 2023 amb l’adjudicació de l’obra a l’empresa EIFFAGE ENERGIA SLU per 77.670,68 euros.

El projecte consisteix, principalment, en la substitució de la màquina de clima actual, que està avariada, per una de nova desdoblada en tres mòduls. També contempla la instal·lació d’un sistema d’estratificació (ventiladors) al pati de butaques per garantir una millor distribució de l’aire climatitzat (calent o fred) per tota la sala, millorant així el confort del públic assistent.

L’empresa ja s’hi ha posat a treballar, però l’execució no podrà ser immediata, ja que no podrà disposar de les noves màquines fins d’aquí a unes setmanes.

Darrera actualització: 10.02.2023 | 13:06