Presentació del llibre "Restauració de la Torre dels Soldats"

Dimarts, 26 d’abril de 2022

Després de les tasques de consolidació i d'adequació de la torre dels Soldats per a ser visitada, el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona ha editat un opuscle (30 pàgines) sobre la restauració de la torre dels Soldats.

El dissabte 30 d'abril, a les 12h del migdia i a la Sala de Plens de l'Ajuntament d'Avinyó es farà l'acte de presentació del llibre “La restauració de la Torre dels Soldats”. En l'acte hi participaran els seus autors: José Luís Sanz, cap del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) de la Diputació de Barcelona; Javier Fierro, arqueòleg del SPAL, i Estefania Martín, arquitecta col·laboradora del SPAL.

És una obra monogràfica que recull aspectes com la descripció del conjunt arquitectònic, la xarxa militar de telegrafia òptica, les circumstàncies històriques de la construcció la torre i de l'elecció de l'emplaçament on havia d'anar, les recerques arqueològiques, les tasques de consolidació del conjunt, la museïtzació i la relació dels avinyonesos amb la torre dels Soldats.

Amb aquest llibre Avinyó compta amb un element més per mantenir viva la història de la telegrafia òptica al nostre país.

Tots els assistents a l'acte de presentació seran obsequiats amb un exemplar del llibre.

 

Darrera actualització: 26.04.2022 | 19:56