Notícies

 • Es reprèn a partir de l'1 de juny el termini de la convocatòria de la plaça de Tècnic/a de promoció econòmica i turisme 29 de maig de 2020

  El Reial Decret 537/2020, de 22 de maig, ha decretat l'alçament de la suspensió dels terminis administratius que havien quedat suspesos pel Reial Decret 463/2020, de 14 de març. El interessats a concórrer a la plaça de Tècnic/a de promoció econòmica, turisme, ocupació i desenvolupament local i creació d’una borsa de treballador/res podran fer-ho des de l'1 de juny fins al 19 de juny.

 • El Consell Comarcal del Bages obrirà la segona setmana de juny la convocatòria d’ajuts de 450.000 euros per a professionals, microempreses i cooperatives del territori 29 de maig de 2020

  La convocatòria d’ajuts s'adreça a professionals, microempreses i cooperatives del territori que s’hagin vist afectats per la situació d’emergència sanitària i social provocada per la COVID-19.  Els ajuts individuals seran d’entre 300 i 1.000 euros.

 • Cementiri El cementiri d'Avinyó recupera l'horari de visita habitual 29 de maig de 2020

  A partir del diumenge 31 de maig, el cementiri d'Avinyó obrirà en el seu horari. Recordem que cal complir les mesures d'aforament, distanciament físic, higiene i prevenció del contagi.

 • L'Estel Nou període de preinscripció per demanar plaça a la Llar d'Infants L'Estel per al mes de juny 29 de maig de 2020

  S'ha obert una nova inscripció perquè en el primer període només es van cobrir 2 de les 7 places disponibles. Els infants de 0 a 1 any encara no podran assistir al centre durant aquest període.

  Termini presentació sol·licitud: del 29-05-2020 al 02-06-2020 a les 12 del migdia.

  Places a cobrir: 5 (2 ja es van adjudicar durant el primer període)

  On presentar la sol·licitud: presencialment a l'Ajuntament o bé telemàticament a través de la Seu Electrònica.

  Horari d’obertura de la llar d'infants: de dilluns a divendres de 9h a 13h (de 9h a 10h entrada i de 12h a 13h sortida).
  Entrades i sortides esglaonades amb un interval de 10 a 15 minuts. (entrada i sortida acordada amb la família per evitar aglomeracions)

  Període d’obertura de la llar d'infants: de 3 de juny al 3 de juliol (ambdós inclosos) Recordeu que el 22 i 23 de juny l’escola romandrà tancada tal i com marca el calendari escolar.

  En cas que hi hagi més demanda de les places ofertades, el criteri de selecció serà el dia i hora de tramitació.

 • Pistes de tenis i pàdel Reobertura de les instal·lacions municipals de tenis i de pàdel 28 de maig de 2020

  A partir de divendres 29 de maig, i seguint la normativa de prevenció de la COVID-19, es podrà fer ús de les instal·lacions de tenis i pàdel. Es podrà jugar en els formats d'individuals i dobles.

 • IE Barnola l'IE Barnola obrirà el centre a partir de l'1 de juny 28 de maig de 2020

  El curs 2019-2020, a nivell lectiu, acabarà en format telemàtic el 19 de juny. Quan la nostra zona entri a la Fase 2 de desconfinament , els alumnes podran retornar al centre de manera voluntària. No hi haurà servei de menjador ni  de transport escolar.

 • Llar d'infants L'Estel L'1 de juny la Llar d'infants L'Estel obre portes prèvia inscripció i amb les places reduïdes 27 de maig de 2020

  Hi haurà 7 places disponibles i els progenitors hauran de presentar la sol·licitud i el justificant de treball únicament el dijous 28 de maig a les oficines de l'Ajuntament, de 8.30 h a 14.30 h o a través de la Seu electrònica. No es podran incorporar els infants del grup de 0 a 1 any.

 • Recapte Recapte d'aliments i productes d'higiene per a Avinyó 27 de maig de 2020

  El Grup de Cooperació i Solidaritat amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Avinyó demanen la teva ajuda per recaptar aliments i productes d'higiene del dimecres 10 de juny al dissabte 20 de juny. Els punts de recollida seran els supermercats Condis i Llobet.

 • Recomanacions als treballadors autònoms per evitar el contagi de la covid-19 27 de maig de 2020

  La Generalitat de Catalunya ha editat una guia adreçada als autònoms per aclarir-los dubtes i fer-los més fàcil desplegar les mesures de protecció davant el SARS-CoV-2. Les característiques dels autònoms, que moltes vegades exerceixen la seva feina a llars alienes, a l'aire lliure o en instal·lacions que no són pròpies, compliquen que el treballador se senti segur.

  La guia i el tríptic que us adjuntem seran de gran ajuda per clarificar què cal fer en cada situació.

 • Participa en l'elaboració del Reglament regulador del Consell d'Infants 22 de maig de 2020

  Fins al 2 de juny pots expressar la teva opinió sobre com ha de ser el Consell d'Infants d'Avinyó que es constituirà a Avinyó. Omple el formulari adjunt i fer-lo arribar a l'Ajuntament a través de la Seu Electrònica.

 • Convocatòria de Ple 22 de maig de 2020

  Sessió ordinària del Ple de la Corporació pel dia 27 de maig de 2020 a les 20 hores, a la Sala de Plens de la Casa de la Vila

 • Interior restaurant Els restaurants i bars d'Avinyó ja poden obrir l'interior 22 de maig de 2020

  Els bars i restaurants d'Avinyó ja poden obrir les instal·lacions interiors. És un dels canvis que s'han publicat avui divendres 22 de maig al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) per a les localitats de menys de 10.001 habitants i una densitat de població de menys de 100 habitants per km². L'ocupació interior pot ser de fins al 40% i la de la terrassa continua al 50%.

 • Mascareta obligatòria Les mascaretes són obligatòries en l'espai públic 21 de maig de 2020

  A partir de dijous 21 de maig és obligatori l'ús de mascaretes per a les persones a partir dels 6 anys sempre que no es pugui mantenir una distància de 2 metres. És recomanable el seu ús en infants de 3 a 5 anys.

  ► S'aconsella que les mascaretes siguin quirúrgiques o higièniques i que tapin nas i boca.

  No és obligatori el seu ús en:

  → Persones amb dificultats respiratòries que ho tinguin contraindicat per motius de salut, discapacitat o dependència.
  → En activitats incompatibles, com menjar i beure
  → Per causa de força major o situació de necessitat.

 • Consultori mèdic d'Avinyó: Informació important 20 de maig de 2020

  L'equip del Consultori mèdic d'Avinyó citarà els pacients crònics per realitzar els controls pertinents. Cada malalt rebrà una trucada per tal de concertar la cita. Aquest procés es farà de manera planificada per tal d'evitar trànsit de persones a les instal·lacions i saturació a la sala d'espera. 

  Recordeu que:

  • Si teniu necessitat d'anar al Consultori per una visita amb el/la metge/ssa o l'equip d'infermeria, cal que truqueu abans d'anar-hi per organitzar l'atenció presencial i evitar cues.
  • Pots fer tràmits a l'espai digital "La meva salut". Si encara no disposes d'accés, demana'l a lamevasalut.gencat.cat/web/cps/registra-t o bé truca al telèfon 900 053 723, de dilluns a divendres, de 8 a 20 h.

   

   

 • Les accions dels Serveis Socials d'Avinyó davant la crisi de la Covid-19 20 de maig de 2020

  L'equip de professionals dels Serveis Socials de l'Ajuntament d'Avinyó treballa en primera línia detectant i donant solució a les necessitats dels col·lectius més vulnerables. Des que va començar la pandèmia de la Covid-19, han concentrat els seus esforços a pal·liar les problemàtiques que l'emergència sanitària ha provocat en algunes famílies d'Avinyó. I això ho han fet sense deixar de resoldre les qüestions diàries no relacionades directament amb la covid-19.

  Accions especials dels Serveis Socials durant la crisi de la Covid-19

  ⇒  Mantenir el contacte amb els nens i nenes de l’Aula socioeducativa fent seguiment, proposant-los activitats, ajudant-los amb certes tasques escolars i fent suport emocional.

  ⇒  Detectar casos de famílies on faltaven dispositius electrònics per seguir les classes i/o on hi havia problemes de connectivitat i resoldre’ls.

  ⇒  Seguiment de dones en situació de vulnerabilitat i coordinació amb el SIAD o derivació.

  ⇒  Gestió i repartiment de les targetes menjador pels alumnes becats.

  ⇒  Reestructuració del SAD per poder atendre presencialment els casos de major complexitat i necessitat i fer el seguiment de la resta.

  ⇒  Coordinació amb el servei de Teleassistència de la Diputació de Barcelona per arribar a totes les persones més vulnerables independentment de si eren usuaris o no del servei de teleassistència o de Serveis Socials.

  ⇒  Contacte i detecció de necessitats a totes les persones majors de 65 anys del municipi (s’ha contactat entre 180-190 persones) resolent demandes i restant a disposició per qualsevol cosa, en qualsevol moment.

  ⇒  Serveis puntuals, a demanda, de compra i farmàcia principalment segons les necessitats detectades o manifestades.

  ⇒  Repartiment aliments i ampliació de les ajudes via Creu Roja per arribar a totes les demandes presentades.

 • Ajuts per pagar el lloguer per a famílies que passen dificultats econòmiques per la Covid-19 20 de maig de 2020

  La Generalitat de Catalunya ofereix una línia d'ajuts extraordinària de 14,5 milions d'euros per pagar el lloguer de famílies amb dificultats econòmiques sobrevingudes per la crisi sanitària.

  Els ajuts són directes per pagar un màxim de 6 mensualitats de lloguer, des d'abril a setembre.

  Dues de les condicions principals per accedir-hi són:

  ► Estar a l'atur, haver patit un ERTO o una retallada de sou a conseqüència de la COVID-19, amb un nivell de renda familiar i un lloguer no superior a 900 euros.
  ► Que les despeses de lloguer i dels subministraments bàsics igualin o superin el 35% dels ingressos nets de la unitat familiar.

  Els ajuts s'atorgaran per ordre d'arribada fins a exhaurir el pressupost.

  Tens tota la informació en aquest enllaç:
  http://habitatge.gencat.cat/ca/detalls/Tramits/22066_Ajuts_lloguer_Covid

  Si tens dubtes, et pots posar en contacte amb el número d'atenció telefònica 900 922 841, que ofereix assessorament de 9 a 14 hores.

 • Cartell Setmana sense fum Desconnecta't de la cigarreta, endollat a la vida: la vida lluny del tabac 18 de maig de 2020

  El consum de tabac mata 10.000 persones cada any a Catalunya, i malgrat que la COVID-19 ha afectat la nostra vida en molts aspectes, continua essent important l’abordatge d’aquesta temàtica adaptant-nos a la nova realitat.

  En aquest sentit, un any més, la Diputació de Barcelona participa en l'organització de la XXI Setmana Sense Fum, que se celebrarà del 25 al 31 de maig de 2020, amb el lema "Desconnecta't de la cigarreta, endollat a la vida".

  La Setmana té com a objectiu sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d'un ambient lliure de fum. Per aquest motiu s'ha posat en marxa una enquesta que pretén conèixer el consum i l'opinió de la població general en temes d'actualitat sobre tabaquisme.

  L'enquesta estarà activa del 5 al 25 de maig, i pot participar-hi qualsevol persona major de 14 anys. Durant la Setmana Sense Fum es donaran a conèixer els resultats, que estaran disponibles en el web de la XXI Setmana Sense Fum.

  Enllaç a l'enquesta

   

   

 • Desconfinament Fase 1 Novetats sobre la nova etapa de desconfinament 18 de maig de 2020

  Què es pot fer a les regions en la fase 1?

  Trobades i desplaçaments

  - Fer trobades de fins a 10 persones que no conviuen al mateix domicili, tant a l’aire lliure com a casa
  - A les trobades, s’ha de mantenir la distància de seguretat i, en cas que no sigui possible, s’han de reforçar altres mesures de prevenció, com rentar-se les mans sovint
  - Desplaçar-se dins la mateixa regió sanitària

  Establiments i restauració

  - Anar a les terrasses dels establiments de restauració, que han de reduir a la meitat el seu aforament habitual.
  - Anar a comprar o gaudir de serveis en establiments que fins ara estaven tancats i que no superen els 400 m2. No cal cita prèvia.
  - Amb cita prèvia, es poden utilitzar els serveis concessionaris d’automoció, els d’inspecció tècnica de vehicles (ITV) i els centres de jardineria.
  - Anar a comprar a mercats ambulants a l’aire lliure a la via pública, amb una quarta part de les parades habituals i amb un 30% de l’aforament.
  - Allotjar-se en hotels i establiments turístics, sense fer ús de les zones comunes.

  Cultura, lleure i esport

  - Assistir a espectacles culturals. D’un màxim de 30 persones en espais tancats. D’un màxim de 200 persones a l’aire lliure.
  - Visitar museus,amb restriccions del 30% de l’aforament.
  - Anar a biblioteques per al servei de préstec i devolució de llibres.
  - Fer esport a centres d’alt rendiment, instal·lacions esportives a l’aire lliure i centres esportius. S’ha de demanar cita prèvia i seguir les mesures establertes.
  - Participar en activitats turístiques per la natura en grups d’un màxim de 10 persones i mitjançant cita prèvia.

  Culte i dol

  - Anar a llocs de culte, sempre que no se superi un terç de l’aforament.
  - Celebrar vetlles i enterraments, tant públics com privats: De fins a 10 persones si es realitzen en espais tancats. De fins a 15 persones si són a l’aire lliure.
  - El seguici per a l’enterrament o comiat per a la cremació de la persona difunta es restringeix a un màxim de 15 persones, a banda de la persona que l’oficia.

 • Distància de seguretat No abaixem la guàrdia davant la covid-19: jo em quedo a casa 15 de maig de 2020

  Els ciutadans tenim a les nostres mans la resposabilitat de combatre el nou virus i fer costat als equips sanitaris i serveis essencials per poder sortir el més aviat possible de la situació d'alarma i confinament que viu el món.

  Hem de recordar que estem encara en les primeres fases de desconfinament progressiu, que les nostres obligacions no han canviat les darreres setmanes i que no ens hem de deixar endur per una falsa sensació de seguretat. No podem transitar pel carrer durant tot el dia, no podem passejar en grups i quan entrem a un comerç, hem de respectar les mesures de seguretat que ens protegeixen a nosaltres i als nostres veïns. Cal dur mascareta, mantenir la distància de seguretat i mantenir una escrupulosa higiene.

  Recordem les obligacions ciutadananes davant la covid-19

  Respectar els horaris i normes de sortida per als nens i per fer esport.

  • Cal rentar-se les mans sovint.

  • Cal tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.

  • S’ha de mantenir una distància prudencial entre les persones (entre 1 i 2 metres).

  • S’ha d’evitar el contacte proper amb persones que tinguin símptomes d’infecció respiratòria.

  • Cal evitar la compartició de menjar i estris sense netejar-los degudament.

  • Després de manipular objectes, sobretot a llocs públics, cal abstenir-se de tocar-se la boca, el nas i els ulls sense haver-se rentat abans les mans.

  • S’han d’evitar les aglomeracions i els espais tancats amb un gran nombre de persones.

  • Cal protegir la gent gran i les persones amb malalties cròniques i evitar les visites als centres residencials.

  • Cal fer un ús responsable del sistema de salut i només acudir als centres sanitaris quan sigui estrictament necessari.

   

 • Llar d'infants L'Estel Preinscripcions a la llar d'infants municipal L'Estel 15 de maig de 2020

  Del 13 al 22 de maig del 2020 (ambdós dies inclosos) els pares interessats a portar els fills a la llar d'infants L'Estel d'Avinyó poden fer la preinscripció, que aquest any serà online. Cal  omplir  i signar la sol·licitud que l'Ajuntament ha fet arribar a casa de cadascuna de les famílies amb fills en edat d'anar al centre. Cal fer arribar aquesta, juntament amb la documentació que es demana,  via correu electrònic al centre  (sol·licitud i documentació escanejada a liestelavinyo@gmail.com).

  Tanmateix la llar d'infants ofereix la possibilitat que la preinscripció es pugui presentar de manera presencial per totes aquelles famílies que no els és possible fer els tràmits online. En aquest cas, el centre ha reservat del 19 al 22 de maig, amb cita prèvia. (Per sol·licitar hora s’ha de trucar al 657 72 84 74.)

  Per garantir la seguretat de tothom, es recomana que vingui una sola persona, amb la documentació preparada (fotocòpies fetes), amb mascareta i guants.

  La documentació que cal adjuntar és la següent:

  - Fotocòpia del llibre de família (pàgina on figura el nen/a)

  - Fotocòpia del DNI del pare, mare o tutor legal del nen/a

  - Fotocòpia de la targeta sanitària individual del nen/a

  - Altres documents que acreditin diverses circumstàncies ( carnet de família nombrosa, beneficiaria per renda mínima d'inserció, discapacitat de l'alumne, el pare, la mare, el germà/na, malaltia crònica de l'alumne/a que afecti el seu sistema digestiu, endocrí o metabòlic i existència de germans al centre sol·licitat)

  Informació complementària

  - Llista de sol·licituds amb la puntuació provisional: 2 de juny de 2020

  - Presentació de reclamacions: del 3 al 9 de juny de 2020

  - Sorteig del número de desempat: entre el 10 i el 12 de juny de 2020

  - Llista ordenada definitiva: 16 de juny de 2020

  - Període de matriculació: del 17 al 23 de juny de 2020, ambdós inclosos (la direcció de la llar d'infants es posarà en contacte amb vosaltres)

Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49
Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49