Projectes participatius

Projectes guanyadors de la 2a edició

Un parc per a tothom

La zona de darrere l’escola, on ara hi ha un parc infantil, és un lloc ampli i idoni per instal·lar un espai que complementi l’oferta de la zona esportiva del poble, amb llibertat d’horaris i d’accés. És una zona molt freqüentada, sobretot a la sortida de l’escola, i el parc infantil, que està a ple sol, queda limitat en horaris de calor.

Descripció

  • Moure el parc infantil a la zona arbrada.
  • Instal·lar un joc de cordes per grimpar o tirolina, tipus “Arbre de xarxes”.
  • Incorporar una zona de barres i aparells biosaludables.
  • Incorporar una porteria de futbol, amb xarxa protectora al darrere, d’accés lliure.

Objectius

  • Reestructurar la zona sense pavimentar de l’exterior de l’escola (C/ Joan Oró) per tal d’aprofitar al màxim el seu ús.
  • Disposar d’una zona ludicoesportiva d’accés gratuït i amb llibertat d’horaris

Pressupost: 14.274 €

Restauració de les passeres del camí del riu

Autor: Grup Ecologista d’Avinyó

Justificació

El 2007 es van construir unes passeres que creuaven el riu per dos punts diferents. D’acord amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), es van instal·lar uns blocs cilíndrics que anaven d’una banda a una altra de la llera del riu. Amb el temps s’ha vist que molta gent no se sent segura de creuar-les i no es fan servir.

Descripció

Substituir les actuals passeres que travessen el riu i connecten el Pont Vell amb la font del Tomàs per garantir la seguretat de pas. Es tracta d’estructures amb pedres que permeten creuar un torrent sense realitzar grans intervencions a la llera i amb la màxima integració paisatgística.

Objectius

El Grup Ecologista d’Avinyó va iniciar el 2004 el projecte “El camí del riu”, un pla de restauració del bosc de ribera de les rieres de Relat i Gavarresa, en el tram que va del Pont Vell fins a la font del Tomàs, amb l’objectiu de recuperar el riu per a tota la població. La millora de les dues passeres ajudarà els veïns d’Avinyó a tornar a mirar cap al riu.

Pressupost orientatiu: 15.000 €

Darrera actualització: 01.03.2021 | 14:09
Darrera actualització: 01.03.2021 | 14:09