L’Ajuntament d’Avinyó aprovarà el reglament que regularà el Consell d’Infants

Divendres, 15 de maig de 2020 a les 00:00

Una consulta pública recollirà l'opinió ciutadana que podrà expressar les seves inquietuds i propostes, tal com es disposa  en l'article 133 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques -LPACAP-, amb caràcter previ a l'elaboració del Reglament.

El reglament pretén:

- Obtenir una figura de representació dels nens i nenes de 4t, 5è i 6è de primària i un espai on poden exercir el seu dret a debatre, expressar la seva opinió, prendre decisions i que les seves propostes tinguin veu al Ple de l’ajuntament a fi de contribuir a millorar el seu municipi  i poder participar en el plenari comarcal per a participar ena aquells temes promoguts per la comarca.

- Crear una estructura vàlida i estable de participació dels infants i de comunicació entre aquests i les autoritats municipals.

- Desenvolupar una major sensibilitat cap a la relació entre el municipi i els infants.

- Desenvolupar estratègies per treballar la democràcia participativa.

- Potenciar la participació i fomentar el debat dels infants sobre temes que els interessi de la vida al municipi.

- Aconseguir que els infants tinguin la possibilitat de manifestar i decidir com volen que sigui el seu municipi.

- Assolir que les persones adultes del municipi reconeguin els drets dels infants, valorin la seva opinió i la tinguin en compte.

- Aportar als responsables polítics la visió que tenen els infants sobre el municipi perquè la seva opinió es tingui en compte a l’hora de prendre decisions que els afecten com a vilatans.

Com puc donar la meva opinió?

- Els ciutadans que vulguin fer aportacions al nou reglament tenen fins al 2 de juny per donar la seva opinió en el formulari que adjuntem.

- Caldrà fer arribar aquest document a l'Ajuntament a través de la Seu Electrònica (omplir la sol·licitud i adjuntar el formulari) 

.

Darrera actualització: 21.05.2020 | 12:29